Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Нетрадиционни гювечета

Продукти:
(за 4 порции)
- 4 средно големи картофа
- 200 гр грах от консерва
- 150 гр сирене
- 1 глава лук
- 6 яйца
- 1 връзка копър
- 150 гр настърган кашкавал (за поръсване)

Приготвяне:
Картофите се обелват и сваряват. Пасират се заедно с граха от консерва докато се получи пюре. Лукът се нарязва на дребно и се добавя към пюрето. Добавят се още нарязаното (или натрошено) сирене, 2 от яйцата и половината от копъра нарязан на дребно. Всичко се разбърква добре. Аз не добавям сол т.к сиренето обикновено е достатъчно солено.  Сместа се разпределя в 4 гювечета. В средата на всяко гювече се оформя "кладенче" в което се счупва по едно яйце. Пекат се на 220 градуса, докато се зачервят и се опекат яйцата (10 - 15 минути). След което се поръсват с настърган кашкавал и се оставят още 4-5 минути във фурната. Гювечетата се сервират топли, като се поръсват със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит!

Още рецепти в гювечета: огретен ; сирена в гювече

2 коментара: